تغييرات جدي در محيط کسب ‌وکار به وجود آمده است

ستاری در افتتاحیه ششمین نمایشگاه اینوتکس:

ششمين نمايشگاه فناوري و نوآوري (اينوتکس 2016) به همت معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و توسط پارک فناوري پرديس معاونت علمي، سوم تا پنجم خردادماه در نمايشگاه بين‌المللي تهران بر پا شد.

سورنا ستاري در مراسم افتتاح ششمين نمايشگاه اينوتکس، با اشاره به برگزاري اين نمايشگاه به صورت ساليانه، گفت: «در اين دوره شاهد تفاوت‌هايي همچون ورود و حضور استارت‌آپ‌ها و مشارکت ايرانيان خارج از کشور در نمايشگاه هستيم.»

وي با اشاره به برنامه بازگشت محققان ايراني خارج از کشور که اکنون در حال اجراست، گفت: «تاکنون بيش از 700 محقق و فناور ايراني مقيم خارج از اين برنامه استفاده کرده‌اند و در اين دوره ايرانيان مقيم خارج با بيش از 40 استارت‌آپ حضور دارند که البته ميزان استارت‌آپ‌هاي فعال در کشور بيش از اين رقم  است. بنابراين  شاهد حرکتي رو به ‌جلو در اين عرصه هستيم که نشان‌دهنده تبادل دانش و فناوري بين داخل و خارج کشور است. همچنين شکل‌گيري راه جديدي در ايجاد شرکت‌هاي دانش‌بنيان را شاهد هستيم.»

رئيس بنياد ملي نخبگان با بيان اين‌که تغييرات جدي در محيط کسب ‌و کار کشور به وجود آمده، گفت: «در حال حاضر هر روز شاهد ورود فناوري‌هاي جديد توسط استارت‌آپ‌ها هستيم؛ استارت‌آپ‌هايي که مشغول رقابت با سيستم سنتي هستند و معمولا در اين رقابت پيروز مي‌شوند و اين نشان مي‌دهد آينده در اختيار فناوري است.»

ستاري با اشاره به حضور شرکت‌هاي خارجي در اين نمايشگاه بيان کرد: «بيش از 40 اختراع تاييدشده در اين نمايشگاه ارائه ‌شده است و در واقع کل اکوسيستم علم و فناوري به جز صندوق‌هاي خطرپذير در نمايشگاه به ارائه دستاوردهاي خود ‌پرداخته‌اند.»

وي در ادامه با اشاره به اين‌که در دولت يازدهم فضاي علمي دانشگاه‌ها دچار تغيير شده است، گفت: «در چهار سال آينده برنامه جديدي براي تربيت دانش‌آموزان نوآور و کارآفرين در آموزش داريم و در حوزه دانشگاهي و مراکز نوآوري دانشگاه‌ها نيز همچنان نيازمند فعاليت بيشتر هستيم تا شاهد توسعه فضاي کسب‌ و کار دانش‌بنيان بيش از پيش باشيم. درواقع فضاي کسب‌ و کار در کشور متحول شده، اما هنوز به فعاليت‌هاي گسترده‎تر نيازمنديم.»

ستاري در ادامه بيان کرد: «دولت دوازدهم قطعا استراتژي‌هاي توسعه محيط کسب ‌و کار و اصلاح آن را در برنامه دارد و اگر اين مشکلات رفع و سايه اقتصاد نفتي از آن برداشته شود، قطعا اقتصادي متکي بر حوزه دانش‌بنيان خواهيم داشت.»

معاون علمي و فناوري رئيس‌جمهور درباره چشم‌انداز چهارساله آينده حوزه علم و فناوري کشور نيز گفت: «قطعا در چهار سال آينده تعداد شرکت‌هاي دانش‌بنيان و کارآفرينان اين حوزه چندين برابر مي‌شود و ظرف اين مدت بزرگ‌ترين شرکت‌هاي ما، استارت‌آپ‌ها خواهند بود، همان‌گونه که در حال حاضر پنج شرکت با فروش بيش از دو هزار ميليارد تومان مشغول فعاليت هستند. در واقع مسئله مهم ايجاد تحول در فضاي کسب‌ و کار است. عامل تاثيرگذار در اين فضا نيز نيروي انساني نوآور و خلاق است و مسائل مالي در اولويت چهارم و پنجم قرار دارد. بايد آموزش‌هاي حوزه کارآفريني توسعه بيشتري يابد و آموزش‌ و پرورش نيز نگاه جدي به اين حوزه داشته باشد.»

در اين مراسم ستاري ضمن افتتاح نمايشگاه، از غرفه‌ها و بخش‌هاي مختلف آن همچون پاويون استارت‌آپ‌هاي ايرانيان خارج کشور و پاويون استارت‌آپ‌هاي ايراني بازديد کرد. در اين بازديد مهدي صفاري‌نيا رئيس پارک علمي و فناوري پرديس، علي وطني معاون توسعه فناوري معاونت علمي، محمود شيخ زين‌الدين معاون نوآوري و تجاري‌سازي فناوري، علي مرتضي بيرنگ معاون امور بين‌الملل معاونت علمي و پرويز کرمي دبير ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوري و اقتصاد دانش‌بنيان نيز حضور داشتند.

 

اينوتکس 2017 رويدادي جامع براي ارتباط حلقههاي فناوري است

مهدي صفاري‌نيا، رئيس پارک فناوري پرديس، در ششمين نمايشگاه بين‌المللي فناوري و نوآوري، اينوتکس 2017، گفت: «در اين دوره از نمايشگاه حوزه نوآوري تقويت شده و به فعالان اکوسيستم نوآوري فرصت معرفي ارائه شده است. البته به علت محدوديت فضا تمامي اين فعالان نتوانستند در اين رويداد شرکت کنند. همچنين در اين دوره از نمايشگاه براي استارت‌آپ‌ها پاويون جداگانه در نظر گرفته شده است. همچنين براي استارت‌آپ‌هاي ايرانيان مقيم خارج از کشور نيز بخش جداگانه‌اي قرار داديم.»

صفاري‌نيا بخش ديگري را که در اين نمايشگاه در نظر گرفته شده است، براي اختراعات و نوآوري‌هايي که براي سرمايه‌گذاري حضور پيدا کرده‌اند، عنوان کرد و توضيح داد: «اين اختراع‌ها از نظر تجاري از پيش بررسي شده است و 40 اختراع در يک پاويون ارائه مي‌شود.»

وي با اشاره به اين‌که 50 طرح در پاويون استارت‌آپ‌ها، 20 طرح در پاويون ايرانيان خارج از کشور و 15 دانش فني آماده سرمايه‌گذاري در اين نمايشگاه عرضه شده است، افزود: «شتاب‌دهنده‌هاي نوآوري که با معاونت علمي و فناوري همکاري دارند نيز در اينوتکس 2017 از پاويون جداگانه‌اي برخوردار هستند.»

رئيس پارک فناوري پرديس ادامه داد: «همچنين نشست بين‌المللي شبکه‌سازي نوآوري چون سال‌هاي گذشته فعاليت مي‌کند. رويداد کارآفريني نوآوردگاه در حوزه محيط‌زيست شهري و دومين فستيوال عرضه اختراعات تجهيزات پزشکي براي سرمايه‌گذاران صورت مي‌گيرد.»

وي اشاره به استارت‌آپ دمو که محيطي براي سرمايه‌گذاري سرمايه‌گذاران روي‌ استارت‌آپ‌هاست، گفت: «اين رويدادهاي جانبي در کنار جلسات رو در روي شرکت‌هاي ايراني و خارجي برگزار خواهد شد. پاويون شرکت‌هاي خارجي و ايراني نيز برگزار مي‌شود. امسال برترين شرکت‌هاي ايراني و برترين استارت‌آپ نيز از منظر بازديدکنندگان انتخاب مي‌شود و از آن‌ها تقدير به عمل مي‌آيد.»

وي با اشاره به اين مسئله که بسياري از فعالان و بازيگران عرصه فناوري و نوآوري يکديگر را نمي‌شناسند، گفت: «اين نمايشگاه به لحاظ اين‌که بازيگران اصلي اين حوزه‌ها در آن حضور دارند، نمايشگاه جامعي است که بخش‌هاي مختلفي در آن در نظر گرفته شده و موجب رونق بيشتر اين اکوسيستم مي‌شود.»

وي افزود: «حضور شرکت‌هاي خارجي در اين رويداد موجب تعامل بيشتر و توسعه صادرات ميان شرکت‌ها و سرمايه‌گذاران ايراني و خارجي نيز خواهد شد.»

 

پاويون تخصصي صنعت هوايي کشور در نمايشگاه اينوتکس برگزار شد

پاويون تخصصي صنعت هوايي کشور با حضور شرکت‌هاي دانش‌بنيان صنعتي و نوپا و به همت ستاد توسعه صنايع دانش‌بنيان هوايي و هوانوردي برگزار شد. پاويون تخصصي صنعت هوايي کشور با حضور شرکت‌هاي دانش‌بنيان صنعتي و نوپا براي دومين سال در اين نمايشگاه با ارائه تسهيلات 90 درصد و تخفيفات ويژه حضور شرکت‌هاي دانش‌بنيان هوايي شامل هزينه فضاي نمايشگاهي، غرفه‌آرايي و امکانات استاندارد در اين نمايشگاه ايجاد شد.

در اين پاويون، شرکت‌هاي فناور صنعت هوايي با ارائه توانمندي‌هاي فناورانه و معرفي آخرين محصولات توليدي، برگزاري نشست‌هاي تخصصي مابين شرکت‌هاي دانش‌بنيان هوايي و شرکت‌هاي بين‌المللي، کسب بازارهاي جديد و توسعه همکاري‌هاي ملي و بين‌المللي در صنعت حضور داشتند.

ساخت، توليد و تعمير قطعات الکترواويونيک، طراحي و توليد سامانه‌هاي قواي محرکه صنايع هوايي، مجموعه‌هاي دقيق هوايي، سرو والو و اکچويتورهاي الکتروهيدروليکي و رولر و بلبرينگ‌هاي دور بالا، نرم‌افزار انحصاري شبيه‌ساز سه‌بعدي تعاملي، توليد، تعمير و Overhaul تجهيزات فرودگاهي، توليد و استقرار نرم‌افزارهاي جامع هوانوردي، سخت‌افزارهاي الکترونيکي و نرم‌افزارهاي کاربردي در صنايع هوايي و فضايي

طراحي و ساخت سيستم‌ها و زيرسيستم‌هاي حوزه علم مکاترونيک و طراحي و توليد اقلام و مجموعه‌هاي هيدروليکي و پنوماتيکي و ارائه‌دهنده محصولات و خدمات در زمينه‌هاي هيدروليک، نيوماتيک، سيستم‌ها و سامانه‌هاي سوخت و الکترومکانيک، قطعات توربين و موتور از موضوعاتي بود که در اين پاويون ارائه شد.

اينوتکس 2017 ششمين نمايشگاه فناوري و نوآوري، در تاريخ 2 الي 5 خرداد سال 96 با بيش از 120 شرکت توانمند فناور از 20 کشور دنيا و 100 شرکت از ايران در تهران برگزار شد که آخرين دستاوردها و نوآوري‌هاي فناورانه خود را در حوزه‌هاي مختلف به نمايش گذاشتند.

هوافضا، انرژي‌هاي نو و تجديدپذير، فناوري رسانه، آي‌تي و فناوري اطلاعات و ارتباطات، نفت، گاز و پتروشيمي اتوماسيون صنعتي و سيستم‌هاي هوشمند، بيوتکنولوژي و تجهيزات پزشکي و فناوري نانو از جمله موضوعاتي بود که در اين نمايشگاه ارائه شد. 

منبع: مجله دانش بنیان

کلمات کلیدی
//isti.ir/ZCEd